Nedohliadli na povinnú školskú dochádzku svojich synov. Na poli kradli kukuricu. Naftu ukradli traja mladíci z Kapušian. Tri nálezy povojnovej munície v Prešovskom kraji. Ukradli kanalizačné rúry

27.08.2010 Celý región

Nedohliadli na povinnú školskú dochádzku svojich synov: Bardejovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre prečin ohrozovanie mravnej výchovy mládeže 44 ročnej žene z Nižného Tvarožca a jej 40 ročnému manželovi.
Obvinený manželia riadne nedohliadli na povinnú školskú dochádzku svojich dvoch synov (11r. a 14r. ) následkom čoho v druhom polroku školského roka 2009/2010 mladší vymeškal 235 vyučovacích hodín, z toho 205 neospravedlnených a starší vymeškal 175 vyučovacích hodín, z toho 130 neospravedlnených. Rodičov stíha polícia na slobode.

Na poli kradli kukuricu:
Policajti z Medzilaboriec obvinili včera z prečinu krádeže štyri ženy z obce Zbudské Dlhé (okr. Humenné) vo veku 17, 22, 24 a 25 rokov.
Počas včerajšieho popoludnia prišla obvinená štvorica na kukuričné pole pri ceste medzi obcami Radvaň nad Laborcom a Brestov nad Laborcom, okres Medzilaborce. Z poľa patriaceho do poľnohospodárskeho pôdneho fondu natrhali do tašiek 158 kusov kukuričných strukov, ktoré si niesli domov. Tam však už s ukradnutou kukuricou nedošli, nakoľko ich prichytila policajná hliadka z Medzilaboriec. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 31,60. - €.

Naftu ukradli traja mladíci z Kapušian:
Z prečinu krádeže obvinili včera policajti z Kapušian trojicu miestnych mladíkov vo veku 18 až 20 rokov.
V noci zo 4.8.2010 na 5.8.2010 prišli všetci traja do obce Šarišská Trstená, okr. Prešov. Pred kostolom bolo zaparkované nákladné auto - žeriav Praga V3S, kde na tomto vylomili zámok palivovej nádrže a z nej ukradli 100 l motorovej nafty. Majiteľovi auta tak vznikla škoda 110. - €. Policajti trojicu obvinených po zadržaní umiestnili do cely policajného zaistenia a zároveň bol podaný návrh na ich vzatie do väzby.

Tri nálezy povojnovej munície v Prešovskom kraji:
K trom nálezom munície z obdobia II. svetovej vojny bol počas včerajšieho dňa zavolaný prešovský policajný pyrotechnik.
Prvý nález oznámil včera o 11:42 h na policajnú linku 158 lesník z Hranovnice, okr. Poprad. V lese v katastri obce Spišské Bystré, okr. Poprad, našiel neznámy predmet, ktorý u neho vzbudil podozrenie, že sa môže jednať o muníciu. Miesto nálezu zaistila policajná hliadka až do príchodu pyrotechnika. Ten zistil, že sa skutočné jedná o muníciu, konkrétne delostrelecký granát, pochádzajúci z obdobia II. svetovej vojny.
Druhý včerajší nález oznámil o 12:24 h na linku 158 43 ročný Košičan. Ten vo dvore stavebnín v obci Sečovská Polianka, okr. Vranov n/Topľou našiel 1 ks munície z II. svetovej vojny. Miesto do príchodu pyrotechnika zaistila policajná hliadka.
V čase o 14:20 h bol včera na policajnú linku 158 oznámený tretí nález starej munície. 32 ročný muž z Kapišovej, okr. Svidník, našiel nad rodnou obcou v potoku štyri delostrelecké granáty z obdobia II. svetovej vojny. Aj v tomto prípade miesto nálezu do príchodu zabezpečila policajná hliadka.
Všetky nájdené munície zaistil a zneškodnil prešovský policajný pyrotechnik.

Ukradli kanalizačné rúry:
Na policajnú linku 158 oznámil včera podvečer 47 ročný muž, že zo skládky jeho firmy vo Svidníku niekto ukradol kanalizačné rúry.
Ku krádeži došlo počas včerajšieho dňa, kedy zatiaľ neznámy páchateľ z voľného priestranstva skládky stavebného materiálu ukradol 12 ks kanalizačných karbono plastových rúr o dĺžke 600 cm a priemere 30 cm, 4 ks kanalizačných karbono plastových rúr o dĺžke 600 cm a priemere 20 cm. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 1 068. - €. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.

Z bytu zmizli peniaze a šperky:
Policajti zo Starej Ľubovne vyšetrujú od včera krádež vlámaním do jedného z bytov na Ul. 1. mája v Starej Ľubovni.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa do bytu vlámal niekedy od 13.8.2010 do 26.8.2010. Vypáčil vchodové dvere, vošiel do bytu a ukradol odtiaľ peniaze, retiazky, prívesky a prstene, všetko zo žltého kovu. Majiteľovi bytu tak vznikla škoda 24 100. - €. Polícia prípad vyšetruje ako prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.

Krádež auta
V čase od 16.00 hod. dňa 25.8.2010 do 16.00 hod. dňa 26.8.2010 "došlo na území Prešovského kraja ku krádeži 2 OMV a to: V Prešove v nočnej dobe bolo z parkoviska pred OC Družba, ul. Kráľovnej pokoja ukradnuté OMV zn. Škoda Octávia, čiernej farby EČ:PO-671DO, rok. výr. 2009. Vo Vranove nad Topľou bolo z ul. Lúčnej v nočnej dobe na 26.8.2010 ukradnuté OMV zn. Seat Cordoba, čiernej farby, EČ: VT-562AZ , v uvedenej dobe nebolo žiadne vozidlo vypatrané.
 

Vyberte región